Обучения

Обучение по хомотоксикология

Дата: 30-31.03.2024г.
Събота и неделя от 09:00 – 17:00ч. в Google Meet.

Цена за членове на Асоциация по Нутрициология:

200лв.

Два дни лекция

Цена за тези, които Не са членове:

350лв.

Хомотоксикологията през погледа на Др. Юнге.

Обучение за ендокринната система, хормонална дейност и регулацията от фитотерапията

Дата: 1-2 юни, събота и неделя от о9:00 – 17:00ч. в Google Meet.

Цена за членове на Асоциация по Нутрициология:

200лв.

Два дни лекция

Цена за тези, които Не са членове:

 350лв.

u

Какво е хомотоксикология?

Реккевег разработва проучванията си, идентифицирайки главната причина за заболяването в хомотоксини. Първото есе на Реккевег съдържа всички фундаментални понятия за хомотоксикологична хомеопатия и се появява през 1952 г. със заглавие: “Ефект на викариация, хомотоксини и фази на заболявания в тъканите на трите бластодермални листа.” От изключителна важност са неговите думи: “Болестите са израз на борбата на организма срещу токсините, за да ги неутрализират и изгонят, т.е. те са израз на борбата, която организмът прави, за да компенсира необратимо увреждане, причинено от токсини”.

u

Как работи?

Хомотоксините са ендогенни или екзогенни по природа. Те могат да представляват отпадъци от нашия метаболизъм, които не са изхвърлени правилно, или могат да бъдат външни агенти, които дишаме или поглъщаме – прости бактерии и вируси, синтетични наркотици, консерванти, багрила, хранителни добавки, инсектициди или пестициди. В случай, че в тялото ни не се открива хомотоксин, с особено голяма вирулентност и нашите екскреторни системи (бъбреци, черен дроб, лимфна система) работят добре, това няма да предизвика смущения в неговата хомеостаза – следователно ще останем здрави! Но това не винаги е така. Ако токсинът е агресивен или системите не могат да го блокират, организмът би бил компрометиран: настъпва болест.
Реккевег въвежда, наред с класическите хомеопатични лекарства (растителни, минерални, животински производни), редица нови средства: междинни катализатори; нозодите; органотерапевтите от Suis; хомеопатични алопати.

За да станете част от нашия екип се запишете сега!

Политика за поверителност

7 + 1 =